Bufandy

ALPACA ALLURE

Ontdek de warme, zachte en natuurlijke vezels van de Andes met onze handgemaakte producten van alpaca. Eeuwenlang werd de alpaca vezel beschouwd als een materiaal voor de adel vanwege haar luxueuze zachtheid en haar duurzaamheid. Tegenwoordig heeft ook de westerse modewereld deze fantastische vezel ontdekt.

Kenners kiezen voor alpaca om haar superieure kwaliteiten boven schapenwol. Met haar duurzame, holle vezel waar kleine zakjes lucht mee worden vastgehouden, heeft alpaca zachtere en zijdeachtige haren die isoleren tegen zowel kou als hitte. De alpaca vezel creëert hiermee een extreem lichte, warme en zachte textuur die heerlijk aanvoelt op de huid.

HANDGEMAAKT EN EERLIJK UIT ECUADOR

Fabian is ambachelijk wever. Samen met zijn vrouw Cecilia en hun drie kinderen woont hij in een kleine gemeenschap in het noorden van Ecuador. Fabian en Cecilia behoren tot de inheemse groepering van Otavaleños, welke bekend staat om hun kwalitatief hoogstaande kunstnijverheid. Fabian is eigenaar van een klein huiskamerfabriekje waar hij samen met zijn team prachtige producten van alpaca maakt. Sinds 2013 produceren Fabian en zijn team – naast hun producten voor op de lokale markt – ook producten voor de collectie van Bufandy.

Enig resultaat